Bolletje Kruidnoten & pepernoten

Sinterklaas komt er aan en dan denk je aan pepernoten/kruidnoten. Al in de 16e eeuw werden ze gegeven als snoepgoed, een traditie die er nog steeds is. Het verschil in kruidnoten of pepernoten zit in de ingrediënten en structuur. Beide heerlijk! Bij TEZET bestel je kruidnoten, de lekkerste van Bolletje.

Alle Kruidnoten & pepernoten

Heerlijke Bolletje kruidnoten bestellen

Pepernoten, een ware traditie

Sinterklaas breekt weer bijna aan, wanneer je aan sinterklaas denkt, denk je natuurlijk gelijk aan overheerlijke pepernoten. Pepernoten werden al in de zestiende eeuw met Sinterklaas gegeven als snoepgoed. Een leuk en lekker geschenk voor jong én oud!

 

Sinterklaas is uitgegroeid tot een ware Nederlandse traditie. Sinterklaas pepernoten zijn in de periode rondom december onmisbaar in de meeste huizen en zelfs in de meeste bedrijven. Op zoek naar pepernoten voor je collega's of relaties? Pepernoten zijn makkelijk online te bestellen via de webshop van TEZET, ideaal wanneer je een grotere hoeveelheid nodig hebt! Kruidnoten bestellen? Bekijk ons assortiment met Sintpakketten of koop kruidnoten los. 

Pepernoten of kruidnoten?

Eigenlijk bestel je bij TEZET geen pepernoten, maar kruidnoten. De meeste Nederlanders bedoelen echter met pepernoten de kruidnootjes en volgens de grote Van Dale is het ook een synoniem. Het verschil tussen de kruidnoten en pepernoten zit hem in de ingrediënten en de structuur.

 

De pepernoot
De pepernoot wordt gemaakt van roggemeel met een beetje anijs. Zodoende heeft de pepernoot dan ook een beetje een anijssmaak. Pepernoten zijn zachte brokjes, in ongelijke vormen. Tegenwoordig eten wij vooral kruidnootjes. De 'echte' pepernoten schijnen vooral populair te zijn in Friesland en Zeeland.

 

De kruidnoot
De kruidnoot is het knapperige 'bolletje' gemaakt met speculaaskruiden. Speculaaskruiden bestaan uit: kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kademon en witte peper, in de volksmond dus speculaaskruiden genoemd. De knapperige ronde, gelijkvormige, bolletjes, die wel elk jaar op 5 december eten, zijn dus eigenlijk kruidnootjes!

 

Bestel je dus 'pepernoten' bij TEZET, dan bestel je dus kruidnootjes: de echte speculaas smaak!

Pepernoten bestellen

In vele van onze pakketten zitten kruidnoten van Bolletje. De meeste mensen bedoelen met pepernoten kruidnoten. Naast pepernoten kopen is het bij ons ook mogelijk om los pepernoten te bestellen.

Pepernoten kopen

Pepernoten komen elk jaar weer terug en zijn er in vele verschillende smaken te vinden. Zo kan je bij TEZET onder andere chocolade pepernoten online bestellen. In de pakketten van Tezet zitten ook erg vaak pepernoten. Daarnaast kan je ook bij Tezet los strooigoed of pepernoten bestellen. Wil jij pepernoten kopen en je collega's en/of klanten verrassen met een leuk Sintcadeau? Bekijk ons assortiment en bestel! 

De echte Bolletje kruidnoten kopen

Kwaliteit is belangrijk, je wilt immers de lekkerste kruidnoten aan jouw relaties geven. Bij TEZET kun je daarom de enige echte Bolletje kruidnoten kopen.

 

Ze zijn verpakt in een originele voorraad pot of in een jute zakje van Sinterklaas, waardoor dit een ideaal relatiegeschenk of Sinterklaasgeschenk is! 

Voor elk budget

Met elk budget kunt je bij TEZET terecht. Dit betekent dat je al vanaf € 2,89 een mooie voorraadpot met kruidnoten kunt bestellen. Heb je een last-minute bestelling? Dat kan! Alles is namelijk mogelijk bij TEZET. Wij hebben de lekkerste kruidnoten en chocolade pepernoten die je gemakkelijk online kunt bestellen.