Pasen is de nieuwe Kerst
21-01-2019
21-01-2019
Voorheen ging je met Pasen alleen eieren zoeken en was het ontbijt misschien iets uitgebreider dan normaal. Nu begint Pasen steeds meer op Kerst te lijken. Het Paasbrood is de nieuwe Kerststol, de Paastak is de nieuwe Kerstboom en het mandje met bloembollen en eitjes is het nieuwe Kerststukje. Er zijn verschillende leuke opties voor gezelligheid tijdens Pasen. Het traditionele Paasontbijt, een gezellige Paas High Tea of een uitgebreid Paasdiner. Voor alle momenten op de dag vind je gerechten in de supermarkt om het Paasfeest compleet te maken.
De grootste reden om Pasen te vieren, is de start van het voorjaar. Na de koude winter kijk je weer uit naar de lente. Het is langer licht, je ziet overal bloesem, de temperatuur stijgt en vogels gaan nestelen en broeden. Pasen kan je omschrijven als het lentefeest, waarin vrolijkheid centraal staat.
Naast de komst van het voorjaar is Pasen door de economische crisis ook steeds populairder geworden. We eten met Pasen liever thuis en maken het extra gezellig met een uitgebreide brunch, mooi gedekte tafel en versiering door het huis. Dit hoeft niet duur te zijn en kan met een aantal simpele versieringen al een feestje worden. Samen zijn met de mensen om je heen (familie of collega’s) is hierbij natuurlijk het allerbelangrijkst.
Dit jaar valt Pasen drie weken later dan vorig jaar, op zondag 21 en maandag 22 april. Op deze manier heb je extra lang de tijd om de Paastak te versieren, plannen te maken voor Eerste en Tweede Paasdag en de lekkerste recepten op te zoeken. Daarnaast is de kans op een warm Paasweekend dit jaar een stuk groter.