Is een Kerstpakket verplicht ?
Een van de meest gestelde vragen bij het FNV is of je als werknemer recht hebt op een kerstpakket. Het antwoord is nee. Het FNV meldt dat niemand recht heeft op een pakket tijdens de Kerstdagen, u hoeft als werkgever dus geen Kerstpakket te geven.
Echter, spreekt u met het geven van een geschenk wel waardering uit naar uw personeel. Maar ook uw relaties zullen een cadeau tijdens de feestdagen zeker op prijs stellen. U valt gegarandeerd op met een origineel pakket of geschenk.
Tezet, specialist op het gebied van Kerstpakketten en Kerstgeschenken, informeert u graag over zaken die binnen uw bedrijf kunnen spelen wanneer het gaat om een gebaar richting het personeel aan het einde van het jaar. 

Wat verwacht uw personeel?
Het is goed om te peilen wat de verwachtingen van uw personeel zijn. Hoewel het geven van een cadeau tijdens Kerst natuurlijk symbolisch is, blijkt uit onderzoek dat u als bedrijf niet geheel weg komt wanneer u uw personeel niets geeft.
Uit het Kerstpakketten onderzoek blijkt namelijk dat 78% van de ondervraagden een kerstpakket verwacht van zijn/haar werkgever. De waarde van het pakket heeft minder impact. 46% Geeft namelijk aan het onbelangrijk te vinden wat het geschenk heeft gekost. 
Denk echter wel goed na over wat u uw personeel wilt geven, dat wordt namelijk gewaardeerd door 61% van de ondervraagden.

Traditioneel Kerstpakket of mooi geschenk?
Volgens het onderzoek zouden de meeste mensen nog steeds kiezen voor het traditionele pakket (25%). Ook een cadeaubon is gewild. Bij Tezet vindt u voor ieder wat wils.
Wilt u bijvoorbeeld ook gaan voor een traditioneel pakket? Bekijk dan ons volledige assortiment originele Kerstpakketten. Kies bijvoorbeeld een pakket op thema, verpakking, kleur of prijs.
Gaat u liever voor een mooi geschenk met een cadeaubon, zoals een VVV bon? Dan is een mooi chocoladegeschenk de juiste keuze. Kies bijvoorbeeld voor chocolade in de vorm van een Kerstboom, die u kunt laten bedrukken met een eigen logo en kunt laten voorzien van een persoonlijke boodschap.
Nogmaals, 86% van de ondervraagden krijgt liever een symbolisch cadeau dan dat zij niets krijgen!

Start op tijd met uitzoeken!
Begin op tijd met het uitzoeken van een geschikt pakket. Zo zorgt u ervoor dat u gegarandeerd bent van het juiste pakket of geschenk. Daarnaast kunt u, wanneer u er vroeg bij bent, er ook voor kiezen een pakket zelf samen te stellen! Uw personeel zal het nog meer waarderen wanneer zij items in het pakket aantreffen die aansluiten bij de persoonlijke interesses. Zorg er in ieder geval voor dat u uw werknemers niet teleur stelt!
Wij helpen u graag met het samenstellen en uitkiezen van een mooi relatiegeschenk of een geschikt Kerstpakket. Tezet neemt het u volledig uit handen, van het inpakken tot het verzenden naar uw medewerkers en relaties.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via 0316 – 28 28 31 of stuur ons een bericht via info@tezet.nl.