De vakantieblues of ‘post-holiday syndrome’, komt bij bijna een derde van de werknemers voor. Last van moeheid, gebrek aan concentratie en somberheid. Dat is natuurlijk voor niemand leuk en het bevordert de werksfeer ook niet. Gelukkig kunnen we dit tegengaan!

Tip 1. Acclimatiseren
De grootste valkuil is de dag na terugkomst van vakantie alweer te starten met werken. En je er dan vervolgens volledig in te storten. Laat je werknemers daarom rustig landen, maak een praatje en laat ze vertellen over hun vakantie.

Tip 2. Vakantiegevoel doorzetten
Het vakantiegevoel mag nog wel even vastgehouden worden. Er zijn tal van ideeën die je kan doen om dit vakantiegevoel te behouden:
- organiseer een back-to-work barbecue;
  - start een ‘mooiste vakantiekiekje’ fotowedstrijd;
  - geef een fotolijst voor op het bureau;
  - ga picknicken in plaats van binnen lunchen;
  - geef een picknickpakket mee;
  - of geef je werknemers bijvoorbeeld een nazomer pakket

Tip 3. Nieuwe vakantie plannen
Voor zowel werkgever als werknemer is het belangrijk dat werknemers vakantie nemen. Het is goed voor de gezondheid en het welzijn van de werknemer, het kan zorgen voor nieuwe inspiratie en het vermindert stress. Moedig je werknemers daarom aan op vakantie te gaan, dan hebben ze ook iets om naar uit te kijken.

Tot slot, kan je niet vaak genoeg een blijk van waardering geven aan je werknemers. Dit kan heel eenvoudig middels een complimentje of geef bijvoorbeeld onverwachts een cadeautje aan alle werknemers. Het gaat om het gebaar en om het moment van verrassen.

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen met het verrassen van je werknemers? Als experts in waardering denken wij graag met je mee. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op.