Kerst is het welbekende moment waarop je waardering toont voor de inzet van je personeel. En waar je je relaties bedankt voor de samenwerking. Maar er zijn meer momenten om je personeel of relaties te bedanken dan alleen met Kerst. Een leuke attentie voor je medewerkers is zo geregeld. Dit kan zelfs via de brievenbus naar iedereen thuis. Hoe verrassender het moment hoe hoger de attentiewaarde.

Waarderen door de brievenbus

Het waarderen van je personeel is heel belangrijk! Laat met een cadeautje door de brievenbus weten dat ze gewaardeerd worden. Je collega's werken misschien op verschillende locaties. Ze werken thuis, bij een klant of op de zaak. Zodra je via de brievenbus een waarderingspakketje verstuurd komt het bij iedereen aan. Op deze manier voelt iedereen zich gewaardeerd.

Laat de algemene richtlijnen los

Er zijn zo veel momenten in een jaar waarop je je medewerkers een attentie kan geven. De meest bekende momenten zijn Kerst en Secretaressedag. Maar er is zo veel meer dan een Kerstattentie voor je personeel. Hoe verrassender het geefmoment, hoe meer het bijblijft bij de ontvanger. Laat dus de algemene richtlijnen los en prik een verrassend moment!


Online borrel voor thuis

Het organiseren van een online borrel met je collega's is een leuke manier om met iedereen bij te praten. Dit moment kan je gebruiken om waardering te geven aan je collega's door middel van een online vrijdagmiddagborrelpakketje met een biertje, chips, wijn en iets fris. Voeg een persoonlijke tekst toe door middel van een kaart en de borrel vanuit huis is compleet. Op deze manier maak je het mogelijk om vanuit elke locatie gezamenlijk te borrelen.

Zet een stapje extra voor je personeel

Als jouw werknemers een stapje extra voor je zetten, mag dat andersom ook zeker blijken. Op zoek naar een leuk cadeau voor medewekers? Je kan dat op veel manieren doen. Een complimentje, een uitje, een bonus of bijvoorbeeld een geschenkje. Het gaat om het gebaar en dat je laat zien dat je oprecht dankbaar bent voor de inzet van je werknemers. Zo kan een leuk presentjes personeel écht motiveren.
Andersom werkt dit ook. Als je personeel ziet dat jij een stapje extra voor hen zet, zijn ze eerder geneigd ook een iets extra’s voor het bedrijf te doen. Dit is het psychologische principe wederkerigheid: Als iemand iets voor jou doet, ben je eerder geneigd daar iets voor terug te doen. Een leuke attentie kan hiermee helpen. Doe daarom jouw medewerkers een attentie kado!


Tony Chocolonely door de brievenbus

De chocolade van Tony Chocolonely bestaat uit vele smaken. Op deze manier is de chocolade voor iedereen lekker. Verstuur bijvoorbeeld een brievenbusdoosje met Tony Chocolonely door de brievenbus. Of bestel een weckpot of zakje met Tony Chocolonely

Waardering op onverwachte momenten

Afhankelijk van de branche waarin je opereert zijn er tal van speciale dagen om op in te haken. Bij al deze dagen is wel een ludiek presentje te geven. We zetten er een paar voor je op een rijtje:
 • Sinterklaas
  Sinterklaas is leuk voor jong en oud, geef daarom je personeel een leuk Sintgeschenk mee. Onze Sinterklaasattenties kun je persoonlijk maken door een eigen boodschap en logo toe te voegen.
 • Valentijnsdag
  Geef je personeel een beetje extra liefde op de dag van de liefde. In onze Valentijnshop vind je allerlei leuke Valentijns cadeautjes voor je personeel of relaties.
 • Secretaressedag
  Op 19 april is het secretaressedag. De dag waarop je je personal assistent, receptionist of office manager wat extra aandacht geeft. Laat ze daarom genieten van hun pauze met deze heerlijke waterfles met infuser.
 • Koningsdag
  Is de periode voor Koningsdag in jouw branche een hectische periode? Laat je waardering dan extra tonen op deze feestelijke dag. Deel oranje zonnebrillen uit voorzien van je bedrijfslogo.
 • Dag van de zorg
  Op 12 mei is het dag van de verpleging. Werk je in de zorg? Dan is het leuk om je personeel speciaal op deze dag extra in het zonnetje te zetten. Verras bijvoorbeeld iedereen met een zorg-gerelateerde attentie zoals dit Chocolade hart.
Dit is enkel een greep uit de mogelijkheden. De Inhaakkalender staat vol met dit soort dagen, zo kun je speciaal voor jouw branche een verrassende dag uitkiezen om je personeel extra in het zonnetje te zetten. Tezet denkt ook graag mee over een ludieke invulling voor een speciale dag. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op.


Persoonlijke attentie bij personeelsaangelegenheden

Niet alleen op speciale landelijke dagen kan je je personeel verrassen. Ook speciale dagen voor je personeel als individu zijn belangrijk. Heeft er een werknemer een kindje gekregen, gaat er iemand trouwen of is er een jubileum te vieren? Dit zijn belangrijke moment om als werkgever iets bij te dragen door bijvoorbeeld een cadeau aan je personeel. Naast feestelijke momenten zijn er ook minder leuke momenten waarop het des te belangrijker is je medeleven als bedrijf te tonen. Denk aan langdurige ziekte of overlijden van een medewerker of naaste familielid van de medewerker. Belangrijk is om bij bovenstaande aangelegenheden een standaard protocol te maken. Zo wordt iedereen gelijk behandeld en kan je bij onverwachte aangelegenheden ook direct schakelen door het protocol te volgen. Op deze momenten zorgt een attentie voor medewerkers voor een blijk van steun en waardering.


Wat zijn kleine attenties voor medewerkers?

Deze vraag krijgen wij vaak. Wat geef je nu aan al je personeel? En zullen ze het wel leuk vinden? Allereerst gaat een presentje voor medewerkers niet om de inhoud van het cadeau maar om het gebaar. Laat met je presentje medewerkers stil staan bij een mooi moment. Daarnaast is de manier waarop je het presenteert aan de ontvanger ook belangrijk. Zet je een doos neer en vertel je dat iedereen een pakketje uit de doos mag pakken of verdeel je de pakketjes over alle bureaus met naam en toenaam? Op deze manier kan de kleine attentie personeel persoonlijke aanspreken. 
Het aanbod van Tezet is enorm, door de vele mogelijkheden aan inhoud en de vele mogelijkheden aan verpakkingen zijn de samen te stellen pakketten oneindig. Om je wat inspiratie te geven bieden we een overzicht van ludieke attenties voor verschillende seizoenen.


Veelgestelde vragen over de attenties van Tezet

Waarom bestellen bij Tezet?
Onze klanten beoordelen Tezet met een 4,8/5! Tezet maakt en verpakt alle pakketten in huis. Dit betekent dat u gemakkelijk aanpassingen kan doen, en profiteert van snelle levering. Tezet staat voor 100% service. Ook bestellen op factuur is dus mogelijk.

Wat zijn goede momenten om een attentie te geven?
Er zijn tal van speciale dagen die geschikt zijn. Een paar geschikte zijn sinterklaas, valentijnsdag, secretaressedag, koningsdag en de dag van de zorg.

Passen de attenties van Tezet door de brievenbus?
Werken veel medewerkers thuis? Geen probleem! Tezet heeft een uitgebreid assortiment aan attenties en cadeaus die door de brievenbus passen.