Kerstpakketten: Maak het persoonlijk

Hoewel het voor werkgevers misschien niet zo ervaren wordt, is het uitreikmoment van het Kerstpakket voor werknemers een leuk moment waar ze echt naar uit kijken. Wat zullen ze dit jaar krijgen? Het uitreiken van het pakket maar ook de manier waarop het uitgereikt wordt is daarom heel belangrijk.

Waardering

Werknemers willen graag gewaardeerd worden, en dit laat je natuurlijk al blijken met het geven van een eindejaarsgeschenk. Maar dat laat je des te meer blijken op de manier waarop het uitgereikt wordt. Een mailtje naar alle werknemers met de boodschap dat het Kerstpakket in de kantine op te halen is, is niet erg persoonlijk. Maak hier daarom echt een moment van waarin je nogmaals die waardering kan benadrukken. 

Uitreikmoment

Hoewel het per bedrijf verschilt, zijn er diverse tips en ideeën om rekening mee te houden tijdens (en voor) het uitreiken van het eindejaarsgeschenk.

1. Personaliseer
Maak het echt een cadeau vanuit het bedrijf aan de werknemers, voeg waar mogelijk het bedrijfslogo toe.

2. Maak het onvergetelijk
Dit moment moet onthouden worden. Dit moet de rest van het jaar nog in het hoofd van de werknemer blijven. - Schrijf een hilarisch gedicht over het afgelopen jaar; - Doe een ludieke quiz waarbij de winnaar een Kerstpakket krijgt. En joh, laat iedereen nou winnaar zijn; - Organiseer een winterbarbecue.

3. Vergeet niemand!
En dan bedoelen wij ook echt niemand. Denk aan de stagiaires, de schoonmaaksters, en die ene die nét gestart is in december. Tel uiteraard extra goed, maar houdt bijvoorbeeld altijd een paar waardebonnen achter de hand.

4. Vertel
Vertel waarom je werknemers dit pakket verdiend hebben. Hoewel het bijna een verheven recht lijkt voor werknemers, is het goed te benadrukken dat het een bewuste en weloverwogen keuze is om (ook dit jaar weer) een Kerstpakket uit te reiken.

We zijn benieuwd hoe jij het Kerstpakket uitreikmoment aanpakt. Zijn er nog aanvullingen op onze tips? Laat het ons weten en we voegen ze toe!